Επίσκεψη Φαρμάκη σε παραγωγικές μονάδες Αχαίας και Ηλείας(ΦΩΤΟ)

Τυποποίησης αγροτικών προϊόντων

Παραγωγικές μονάδες τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, οι οποίες αξιοποίησαν πόρους ΕΣΠΑ για να αναπτυχθούν και δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Π.Ε. Ηλείας και της Π.Ε  Αχαΐας, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ, Σταύρο Βέρρα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και εργαζόμενους στις παραγωγικές μονάδες, ιδιαίτερα για τις δυσκολίες και το οικονομικό πλήγμα που υπέστησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν.

20200529_ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΑΓ ΜΟΝΑΔΕΣ-3 20200529_ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΑΓ ΜΟΝΑΔΕΣ-1 20200529_ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΑΓ ΜΟΝΑΔΕΣ-2

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το μεγάλο και ισχυρό θεμέλιο της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας και γι’ αυτό, έναν τομέα που θέλουμε να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί με μεγάλα και τολμηρά βήματα. Από τα χωράφια των παραγωγών μας μέχρι τις μονάδες τυποποίησης αλλά και τις δράσεις εξωστρέφειας και ενίσχυσης των εξαγωγών, η Περιφέρεια είναι διαρκώς παρούσα και θα συμβάλει με κάθε δυνατότητα που έχει, ώστε ο αγροτοδιατροφικός κλάδος να μετατραπεί σε πραγματική ατμομηχανή του τόπου μας» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

20200529_ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΑΓ ΜΟΝΑΔΕΣ-6 20200529_ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΑΓ ΜΟΝΑΔΕΣ-4

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στα πλαίσια του σχεδιασμού του νέου Προγράμματος; «Δυτική Ελλάδα: Η επόμενη μέρα της πανδημίας», για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, ο αγροτικός τομέας κατέχει εξέχουσα θέση. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της Περιφέρειας για εκσυγχρονισμό των αρδευτικών και καλλιεργητικών μεθόδων, ενώ μέσα από δράσεις που θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα, ενθαρρύνεται η δημιουργία αγροτοδιατροφικών συνεργειών, καθώς και η ουσιαστική διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό.

20200529_ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΑΓ ΜΟΝΑΔΕΣ-9 20200529_ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΑΓ ΜΟΝΑΔΕΣ-7 20200529_ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΑΓ ΜΟΝΑΔΕΣ-8

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας μπορούν να κυριαρχήσουν. Αλλά και ότι διαθέτουμε το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για ένα ποιοτικό άλμα. Με τη συνεργασία όλων των φορέων και κυρίως των ανθρώπων που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα το… χρυσάφι της γης μας, θα πετύχουμε το άλμα που έχουμε ανάγκη και αξίζουμε» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ