Δράση ψυχολογικής ενδυνάμωσης των ωφελούμενων ΤΕΒΑ από σήμερα στην Πάτρα

Μια Κοινωνική Δράση Στήριξης από την Ιερά Μητρόπολη

Η δράση ψυχολογικής ενδυνάμωσης «ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» σχεδιάστηκε για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους) των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου, και Δυτικής Αχαΐας  και υλοποιείται από την Ι. Μητρόπολη Πατρών στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία στοχεύουν στην ενδυνάμωση και ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων ΤΕΒΑ/FEAD.

Η δράση αφορά στην παροχή ατομικής ψυχολογικής υποστήριξης από ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό μέσω τηλεφώνου, με ενθάρρυνση και συμβουλευτική, για θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ενδοοικογενειακής δυναμικής, για τη βελτίωση των σχέσεων και της επικοινωνίας με άλλα μέλη της οικογένειας, για την αποφυγή διαπροσωπικών συγκρούσεων και ενδοοικογενειακής βίας και καλλιέργεια τεχνικών  εμψύχωσης και αλληλεγγύης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για την ενίσχυση της θετικής ψυχολογικής ανταποκρισιμότητας στην διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

Μέσω της τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστηρικτικής δράσης «ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» στόχος είναι να καλυφτεί ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών αναγκών όπου οι ωφελούμενοι ευέλικτα θα μπορούν να εκφραστούν και να μιλήσουν, από τον δικό τους χώρο, για ψυχολογικές αντιδράσεις όπως: Άγχος, Φόβο για την Νόσο και τις συνέπειες στο ίδιο το άτομο και στην οικογένεια, Πανικό, θέματα ενδοοικογενειακών σχέσεων, Αγωνία για το Μέλλον, Αντιδραστική Κατάθλιψη, αλλά και να υποστηριχτούν μέσω εξατομικευμένων προσεγγίσεων. Σκοπός είναι η θετική προσαρμογή αλλά και η ανάπτυξη θετικών στρατηγικών αντιμετώπισης των αντιξοοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθεί η ικανότητα ανάκαμψης από τις προκλήσεις της ζωής ή τις αλλαγές. Η επανεξέταση του τρόπου σκέψης και η αναζήτηση τεχνικών θα βοηθήσουν τα αδύναμα μέλη να ισορροπήσουν τα επίπεδα του στρες, να διατηρήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να γίνουν πιο αυτοαποτελεσματικά.

Η δράση ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100425. Ώρες επικοινωνίας, καθημερινά από 08:00 έως 20:00.

ΣΧΟΛΙΑ