Παραιτήσεις προκαλεί η υπόθεση των 8 Τούρκων

Εφυγε η πρόεδρος Εφετών

Οριστική και αμετάκλητη είναι η εξαίρεση της δικαστή που συμμετείχε και στην επιτροπή ασύλου που έκρινε την τύχη του πρώτου Τούρκου αξιωματικού, άλλα ήταν λίγες ημέρες αργότερα η ίδια δικαστής που με απόφαση της πάγωσε προσωρινά την διοικητική απόφαση μετά την προσφυγή του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις δικηγόρων, η δικαστής παραιτήθηκε από την αρμόδια επιτροπή ασύλου, παραίτηση που όμως δεν έγινε δεκτή.

Οι δικηγόροι επανήλθαν με την κ. Ευγενία Μυλωνοπούλου να υποβάλει αίτημα αυτό εξαίρεσης και από το δικαστήριο αλλά και εκ νέου από την επιτροπή.

Μεταξύ άλλων στην απόφαση του το διοικητικό εφετείο αιτιολογεί το γιατί κάνει δεκτή την αίτηση της δικαστή:

«Μετά την έκδοση της   προσωρινής διαταγής διατυπώθηκαν σε βάρος της από νομικούς της χώρας, καθώς και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο δυσμενή και ιδιαιτέρως επικριτικά σχόλια, όσον αφορά το πρόσωπό της και τον τρόπο χειρισμού από την ίδια της συγκεκριμένης υποθέσεως».

Στην αίτηση αυτοεξαίρεσή  της  η πρόεδρος Εφετών  σημειώνει: «Οι επιθέσεις, που εκδηλώθηκαν με ψιθύρους και κραυγές στο σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, όχι μόνο πλήττουν βάναυσα το ήθος, την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την προσωπική μου αξιοπρέπεια, ως δικαστικού λειτουργού, αλλά θέτουν αντικειμενικά εν αμφιβόλω την αμερόληπτη, αντικειμενική και ανεπηρέαστη λειτουργία της Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφυγών».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ