Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο ανδρών ο Ολυμπιακός! Επιβλήθηκε του Εθνικού

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το 21ο Κύπελλο στην ιστορία τους

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εύκολα με 18-6 του Εθνικού στον τελικό του final four και κατέκτησε το 21ο Κύπελλο πόλο ανδρών στην ιστορία του. Αυτό ήταν το τρίτο σερί Κύπελλο που σηκώνει ο Ολυμπιακός και το 13ο τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ ο Θοδωρής Βλάχος έγινε ο πολυνίκης προπονητής στον θεσμό με εφτά τρόπαια καθώς ξεπέρασε τον Βαγγέλη Πάτερο που είχε έξι…

Ο Εθνικός φάνηκε ανταγωνιστικός για δύο οκτάλεπτα αλλά δεν κατάφερε τελικά να βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με δύο γκολ με Μυλωνάκη και Γιόκοβιτς αλλά ο Τεσάνοβιτς μείωσε για τον Εθνικό. Ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αλλά ο Παπαδόγκωνας με ωραίο τέρμα μείωσε σε 2-3 που ήταν κα το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. Με δύο γρήγορα γκολ του Μουρίκη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-5 στο ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Εθνικός μείωσε με τον Λιαπάκη αλλά ο Μυλωνάκης έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Τεσάνοβιτς και Γιόκοβιτς διαμόρφωσαν το 4-7 που ήταν το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου.

Πέντε σερί αναπάντητα γκολ από τον Ολυμπιακό έφεραν τους «ερυθρόλευκους» στο 4-11 με τον Γιόκοβιτς πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Σε εκείνο το σημείο τελείωσε ουσιαστικά κι ο τελικός αφού ο Εθνικός δεν μπορούσε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο μέχρι το τέλος του αγώνα. Με νέο σερί 5-0 στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με πολύ μεγάλη διαφορά.

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 2-5, 0-6

Εθνικός Πειραιώς (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Παπαλουκάς, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Βαλιανάτος, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Μπελέσης, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Κατσαγούνος

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 1, Κάκκαρης 1, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιππ.

ΣΧΟΛΙΑ