0 Μητσοτάκης: Έκανα λάθος, ξέφυγα (vid)

Έκανε λόγο για ένταση στη συζήτηση της Τετάρτης

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή είπε: «Καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη την οποία ο κύριος Τσίπρας έσπευσε να μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης για να αλλάξει το θέμα. Ταυτίζεται με εσάς και εν τέλει με τη φασιστική συμπεριφορά. Είναι αλήθεια ότι τηνη Τετάρτη καταλήξαμε σε μία εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση και η συζήτηση εκτραχύνθηκε. Όλοι με ξέρουν και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι το δικό μου ήθος. Έκανα λάθος όμως. Ο κ. Τσίπρας μην νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας».

«Το είπα προχθές και το ξαναλέω σήμερα: δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου. Θα απαντάω – γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν  στη δημόσια ζωή. Καλό θα είναι ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός – ή μάλλον να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση – όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους. Ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, δήλωσε πως ο στίχος που επικαλεστήκατε
προχθές, κ.Τσίπρα, «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…», γράφτηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν εσάς. Συνεπώς, σας τον επιστρέφω. Και μάλιστα στα σωστά του συμφραζόμενα.

Και σας αφιερώνω με τη σειρά μου ένα άλλο δίστιχο του Μανώλη Αναγνωστάκη από το ποίημα του «Φοβάμαι»: «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.Αυτή είναι η αλήθεια». «Κακώς βουλευτής μας χρησιμοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες« είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως μια συγγνώμη από τον κύριο Πολάκη θα αρκούσε για τα όσα έγιναν με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Αναλυτικά, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ:

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Ολοκληρώνεται σήμερα μία τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία -πράγματι- είχε μία ιδιαίτερη, αλλά και αποκαλυπτική εξέλιξη. Μια συζήτηση κατά την οποία είδαμε, ακούσαμε και, τελικά, μάθαμε πολλά.

Μάθαμε πως μια κυβερνητική πλειοψηφία, που στηρίζεται σε βουλευτές που αντάλλαξαν αρχές με καρέκλες, έχει απεριόριστη ανοχή απέναντι σε πολιτικές συμπεριφορές που δεν χωρούν σε μια δημοκρατία. Συμπεριφορές που θα ήταν αδιανόητες σε μια κανονική χώρα. Γι’ αυτό καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να τη μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης για να αλλάξει το θέμα. Ταύτισε έτσι την κυβέρνησή του με την αλαζονική, επιθετική και εν τέλει φασιστική συμπεριφορά του υπουργού του. Και καταλήξαμε σε μία εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση.

Η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή εκτραχύνθηκε. Όλοι με ξέρουν – και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου. Κάνει λάθος, όμως, ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας.

Το είπα προχθές και το ξαναλέω σήμερα: δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου. Θα απαντάω – γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή.

Καλό θα είναι ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός – ή μάλλον να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση – όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους.

Ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, δήλωσε πως ο στίχος που επικαλεστήκατε προχθές, κ.Τσίπρα, «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…», γράφτηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν εσάς.

Συνεπώς, σας τον επιστρέφω. Και μάλιστα στα σωστά του συμφραζόμενα.

Και σας αφιερώνω με τη σειρά μου ένα άλλο δίστιχο του Μανώλη Αναγνωστάκη από το ποίημα του «Φοβάμαι»:

«Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου».

Αυτή είναι η αλήθεια.

Και θα σας πω τώρα ποιες είναι οι άλλες αλήθειες που προέκυψαν από τη συζήτηση:

Αλήθεια πρώτη

Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης.

Όλα αυτά είναι απόφαση του Πρωθυπουργού.

Γιατί θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής.

Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.

Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί.

Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας.

Όπως εγώ έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές.

Όμως, ο κ. Τσίπρας διάλεξε άλλον δρόμο: Πήρε την ευθύνη να καλύψει τον κ. Πολάκη -και μάλιστα να τον κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα.

Αυτή η πρωθυπουργική επιλογή, βέβαια, δυσκολεύει τη θέση των βουλευτών του. Είναι αυτοί που καλούνται, τώρα, να καταπιούν τα όσα οι ίδιοι είπαν -ακόμη και από αυτό το βήμα- για τις αθλιότητες Πολάκη.

Που θα αναμετρηθούν με την αξιοπρέπειά τους και με το δίλημμα που τους θέτει ο κ. Τσίπρας: «Ή με τον Πολάκη ως το τέλος ή εξουσία τέλος».

Είναι αυτοί που το βράδυ θα ψηφίσουν αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων ή στην Ελλάδα των πολλών. Η ελληνική κοινωνία βλέπει και κρίνει.

Αλήθεια δεύτερη

Ο κ. Τσίπρας πήγε να γενικεύσει τη συζήτηση για να διασπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την υπόθεση Πολάκη. Αυτό όμως έγινε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

«‘Αρχή άνδρα δείκνυσι». Στην πίεση φαίνεται ο χαρακτήρας των πρωταγωνιστών. Φαίνεται αν υπάρχει κουράγιο στην ψυχή τους.

Μπρος στις αποκαλύψεις για τις σκαφάτες διακοπές, ο κ.Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του.

Μίλησε με ύφος ανοίκειο και απαράδεκτο για αντιπαράθεση πολιτικών αρχηγών. Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν -ακόμη και σε ταραγμένες εποχές- κανέναν πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο ύφος στον οποιοδήποτε πολιτικό του αντίπαλο.

Είναι και αυτό ένα από τα ήθη του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε μαζί του και ευτυχώς θα φύγουν μαζί του. Για να το καταλάβετε κύριε Τσίπρα, όταν μου μιλάτε στον ενικό σε αυτήν την αίθουσα δεν θίγετε εμένα, αλλά το αξίωμά σας.

Και όταν εγώ σας μιλάω στον πληθυντικό δεν το κάνω μόνο από ευγένεια, αλλά γιατί σέβομαι το θεσμικό ρόλο και των δυο μας.

Ακόμα χειρότερο όμως από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν η εντελώς αχαρακτήριστη – προκαλεί θλίψη και ντροπή – επιλογή σας να αποκαλέσετε «περιφερόμενη γλάστρα» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο Στέλιος απάντησε απλά και νηφάλια: «Είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα», είπε. Γιατί το ύφος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Και όλη αυτή η ασχήμια των αντιδράσεων Τσίπρα και Πολάκη προήλθε γιατί ο Στέλιος ζήτησε ίσες ευκαιρίες. Αλλά και γιατί σας ενοχλεί βαθιά που είναι δικός μας υποψήφιος.

Τόσα mea culpa έχουν ακουστεί σε αυτήν αίθουσα. Πείτε κι εσείς ένα – για τον Στέλιο.

Αλήθεια τρίτη

Η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό.  Είναι βαθιά πολιτική. Για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι ο πολιτικός, και δη ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν έχει ιδιωτική ζωή. Και οι διακοπές του πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές.

Αφού, όπως μας είπατε, το ζήτημα ήταν ασήμαντο, γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε. Στο κάτω-κάτω το πρώτο αίτημα για την προοδευτική άσκηση της εξουσίας σε μια Δημοκρατία είναι η διαφάνεια.

Δεύτερον, όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και τους επιχειρηματίες και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβα κότερα, λίγες εβδομάδες μετά από μια εθνική τραγωδία, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες.
Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής.

Σας είπα στη δευτερολογία μου προχθές ότι διεκδικώ να κρινόμαστε με τα ίδια μέτρα και με τα ίδια σταθμά. Ηθική ανωτερότητα δεν έχει εξ ορισμού καμία παράταξη.

Και η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον μια πραγματικότητα.

Και είναι μια μεγάλη νίκη, όχι μόνο της παράταξης που έχω την τιμή να ηγούμαι αλλά και όσων υπέστησαν αυτό το ιδιότυπο ιδεολογικό bullying εδώ και δεκαετίες.

Αλήθεια τέταρτη

Μίλησα για τον Πολακισμό, που έχει γίνει πια επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ως μια μορφή φασισμού.

Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι», ήρθε ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας επί λέξει: «Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία – αυτή που είχατε χρόνια και αυτή που θέλετε να ξαναφέρετε – και όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών».
Ακούστε κύριοι συνάδελφοι,

Η Δημοκρατία είναι μία. Το Σύνταγμα στο οποίο όλοι έχουμε ορκιστεί πίστη είναι ένα. Και στην Ελληνική Δημοκρατία μας ανεχόμαστε τη διαφορετική άποψη. Σεβόμαστε τη διάκριση των εξουσιών. Λογοδοτούμε για τα πεπραγμένα μας.

Δεν απειλούμε δημοσιογράφους ότι θα τους θάψουμε 3 μέτρα κάτω από γη. Ούτε ελπίζουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή μπας και κερδίσουμε τις εκλογές. Και, κυρίως, δεν προάγουμε τη μισαλλοδοξία, το διχασμό και το μίσος. Οι διαφορετικές εκδοχές της δημοκρατίας έχουν αποτελέσει τη βάση των περισσότερων ολοκληρωτικών καθεστώτων της ιστορίας.

Ακούγοντας τον κ. Πολάκη στη Βουλή το επαναλαμβάνω σήμερα με ακόμα περισσότερη βεβαιότητα. Ξέρουμε πού οδηγούν όλα αυτά. Είναι εντελώς φασιστικά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αυτές οι 4 αλήθειες που προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή, οδηγούν και σε 4 προφανή συμπεράσματα:

Πρώτον ότι ο Πολακισμός καθιερώνεται πλέον -και επισήμως- ως το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του κ.Τσίπρα. Όσοι ψηφίσουν σήμερα θετικά, σημαίνει ότι επιλέγουν να ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων και όχι στην Ελλάδα των πολλών. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του.

Δεύτερον, ότι λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση δεν έχει να πει τίποτα για την Ευρώπη. Άκουσε σιωπηλή το δικό μας πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή φύλαξη των συνόρων μας, για τις νέες δουλειές από μόχλευση κοινοτικών κεφαλαίων, τους πόρους της νέας Αγροτικής Πολιτικής. Καθώς και για το θέμα που ήδη ανοίξαμε για μικρότερα πλεονάσματα –που σημαίνουν λιγότερους φόρους στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας έβρισε μόνο τον κ. Βέμπερ. Δεν μας είπε, όμως, ούτε ποιον θέλει πρόεδρο της Επιτροπής ούτε σε ποια ευρωομάδα θα είναι.   Επαναλαμβάνω το ερώτημα σήμερα. Εσείς ποιόν στηρίζετε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Γιατί δεν μας το λέτε; Έχετε απαντήσει; Ή απλώς ο οπορτουνισμός σας οδηγεί σε τόσο ασπόνδυλες τακτικές;

Τρίτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον της χώρας. Προχθές, μίλησα πολύ αναλυτικά για το δικό μας όραμα. Περιέγραψα πώς εννοώ την προοδευτική πολιτική σήμερα. Εξήγησα την αντίληψή μου για μία χώρα με εθνικό εισόδημα που αντί να μειώνεται συνεχώς, θα αυξάνεται με επενδύσεις και με νέες δουλειές. Αυτό αφορά τους πολλούς! Κι από αυτό θα ωφελούνται η μεσαία τάξη και οι πιο αδύναμοι, καθώς η συνολική ανάπτυξη θα συνδέεται με τις αμοιβές -και μάλιστα σε διπλάσιο ποσοστό για τους πιο χαμηλούς μισθούς. Αυτό αφορά τους πολλούς!

Είναι γνωστές επίσης οι μειώσεις φόρων που έχουμε μελετήσει και κοστολογήσει, με πρώτον τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τον οποίο δεν άκουσα τίποτα από την κυβέρνηση. Δώρισα αν θυμάστε, και το έντυπο με το Κυβερνητικό μας Πρόγραμμα στον κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια. Και το μπάχαλο που επικρατεί σήμερα στη χώρα δεν έχει προηγούμενο. Και αυτό αφορά τους πολλούς!

Κύριε Τσίπρα,

Δεν κοροϊδέψατε μόνο, δεν ταπεινώσατε μόνο και δεν φτωχύνατε μόνο τους Έλληνες. Τους καταστήσατε και ομήρους της βίας των κουκουλοφόρων σας παντού: στα μαγαζιά τους, στα πανεπιστήμια, μέσα στις περιουσίες τους, στους δρόμους που περπατούν. Ως εδώ!

Και θεωρώ τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη  σπουδή που επέδειξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα.

Απέναντι σε όλα αυτά δεν άκουσα παρά τη «συνταγή» των 29 νέων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαρκή αφαίμαξη, ώστε -κάποια στιγμή- να δίνεται ένα επίδομα σε κάποιους ψηφοφόρους.

Γιατί αυτό που δίνετε δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε.

Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς να ντρέπεστε λίγο πριν τις εκλογές, μήπως και καταφέρετε να ανακόψετε τον πορεία προς τη συντριβή.

Οι Έλληνες, όμως, και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι είναι υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Προσβάλλονται όταν τους αντιμετωπίζουν έτσι.

Είναι μαθημένοι να απαιτούν και όχι να επαιτούν, όπως τους θέλει ο κ. Τσίπρας. Και θα το αποδείξουν σε 16 μέρες.

Έπαθαν από εσάς και έμαθαν. Έχουν δικαίωμα σε καλύτερες συντάξεις, σε δουλειές για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και αυτά μόνον οι δικές μας πολιτικές απελευθέρωσης της οικονομίας μπορούν να εγγυηθούν.
Φτάνουμε, έτσι, και στο 4ο συμπέρασμα της διαδικασίας. Που για μένα είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Γιατί -εκτός και αν του ξέφυγε- άκουσα τον πρωθυπουργό να ζητά στις 26 Μαΐου «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον λαό.

Παραδέχτηκε έτσι αυτό που εμείς λέμε: ότι οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές έχουν τέτοιο πολιτικό βάρος. Και ουσιαστικά αποτελούν εθνική κάλπη. Είναι η πρώτη ευκαιρία να κρίνουν και να απαντήσουν οι πολίτες σε όσα έζησαν: στα ψέματα, στους  φόρους, στο διχασμό και στην εθνική πληγή που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα πραγματικά διλήμματα είναι αλήθεια ή ψέματα; Ευκαιρίες για τους πολλούς ή φτωχοποίηση; Ασφάλεια ή χάος; Ενότητα ή διχασμός; Γι’ αυτά θα ψηφίσουμε σε δύο Κυριακές από μεθαύριο. Και το μήνυμα του λαού θα είναι καθαρό και βροντερό.
Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι κ. Τσίπρα. Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία.  Την μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια μεγάλη εθνική αναγέννηση.

Αφού λοιπόν εσείς μετατρέψατε την Ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση σας, και εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμώ, τότε το βράδυ της 26ης Μαΐου θα σας μένει μόνο μια επιλογή.

Να προκηρύξετε αμέσως εθνικές εκλογές. Και να δώσετε επιτέλους τη δυνατότητα στον λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από τώρα μέχρι και την 26η Μαΐου, όπως έχω κάνει συστηματικά τους τελευταίους μήνες,  προσπερνώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Τα όσα κάνει είναι κακή απομίμηση ενός κακού παρελθόντος. Και τα όσα λέει ακούγονται, ήδη, σαν αντίλαλος του χθες.

Αυτός επιμένει να φωνάζει «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Και εγώ επιμένω να λέω πως δεν τελειώνω κανέναν, αρχίζω με όλους.

Με ενδιαφέρουν οι νέοι άνθρωποι που πρέπει να έλθουν στην κάλπη για να ορίσουν τη δική τους πορεία.

Για μια Παιδεία που θα τους δίνει τα εφόδια να οικοδομήσουν το μέλλον τους. Συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.

Για καλοπληρωμένες δουλειές. Και ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα τους προσφέρει αύριο σίγουρη σύνταξη.

Με ενδιαφέρουν οι επαγγελματίες που -με λιγότερους φόρους και εισφορές- είναι αυτοί που θα αναστήσουν ξανά την μεσαία τάξη.

Οι αγρότες και οι νέοι δρόμοι για την παραγωγή τους.

Οι επιχειρηματίες που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις σε ένα ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον, δημιουργώντας πολλές καλές θέσεις εργασίας

Οι συνταξιούχοι που πρέπει κάποτε να νιώσουν ασφάλεια για τα υπό0λοιπα χρόνια της ζωής τους και να δουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν μπροστά..

Αλλά κι οι άνεργοι και οι πιο αδύναμοι που θα έχουν Εγγυημένο Εισόδημα και περίθαλψη, αλλά κι ευκαιρίες να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην κοινωνία.

Με ενδιαφέρει η οικογένεια που δικαιούται δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς. Πρόσθετο αφορολόγητο για τα παιδιά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση.

Και με ενδιαφέρει, τέλος, ο κάθε Έλληνας που έχει, επιτέλους, δικαίωμα να ζει με ασφάλεια στο σπίτι και στη γειτονιά του. Κι η Αθήνα να πάψει να διαλύεται, όπως χθες, για να βολτάρει ελεύθερος ο δολοφόνος Κουφοντίνας…

Η Ν.Δ είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη των πολλών, που σήμερα εκπροσωπεί το ευρύ ρεύμα για την αναγέννηση της χώρας.

Όλους όσοι ζητούν αλήθεια, σχέδιο και πρόοδο. Ευρωπαϊκή πορεία, μεταρρυθμίσεις, κράτος Δικαίου και εκσυγχρονισμό.

Και είμαστε πολλοί. Οι παλιές διαφορές με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων έχουν υποχωρήσει μπροστά στην ανάγκη να σταματήσει ο οικονομικός κατήφορος, η δημαγωγία και ο διχασμός.

Ο αυταρχικός λαϊκισμός και ο νέος παλαιοκομματισμός θέλουν κοινή και δυναμική απάντηση. Και σε αυτό το μέτωπο της αναγέννησης δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Έχουν θέση  όσοι ίσως πίστεψαν και μετά προδόθηκαν από τον κ.Τσίπρα. Υπεύθυνοι πατριώτες που δεν εγκλωβίζονται σε ακραία συνθήματα χωρίς αντίκρισμα. Όπως και άνθρωποι που δεν βρέθηκαν ποτέ στις γραμμές μας, αλλά τους καλώ να δουν με τόλμη τις θέσεις και την ανανεωμένη παράταξή μας.

Το έχω ξαναπεί: Έχουμε ανοιχτές τις πόρτες μας σε κάθε Έλληνα και ανοιχτό το μυαλό μας σε κάθε γόνιμη ιδέα.

Και δική μου φιλοδοξία είναι μία αυριανή κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με τους πιο άξιους των Ελλήνων.

Σε 16 μέρες θα μιλήσει ο λαός. Και τότε τα ψέματα θα τελειώσουν πραγματικά. Θα τα σκεπάσει η ίδια η φωνή των πολιτών. Που με την ψήφο τους θα φωνάξουν «Ως εδώ» στην κυβέρνηση της ανικανότητας, των φόρων και των εθνικών πληγών. Και θα στείλουν το μήνυμα της φωτεινής Ελλάδας. Αυτής που μας αξίζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα.

Είναι στο χέρι των πολιτών με την ψήφο τους να κάνουν πράξη το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και όταν αυτή ολοκληρωθεί μας περιμένει πολλή δουλειά. Αλλά με την εμπιστοσύνη μιας κοινωνίας που διψά για ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε. Μαζί μπορούμε!».

 

ΣΧΟΛΙΑ