Στον ανακριτή σήμερα οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο

Καλούνται να απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας βλάβης κατά συναυτουργία

Με την ιδιότητα του κατηγορουμένου θα περάσουν σήμερα την πόρτα του 23ου ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο.

Οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για το αδίκημα της θανατηφόρας βλάβης κατά συναυτουργία, κατηγορία που έχει απαγγελθεί και στους δύο άλλους κατηγορουμένους για την υπόθεση, τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος και τον μεσίτη.

Η οικογένεια του 33χρονου έχει ζητήσει δια των συνηγόρων της η κατηγορία να μετατραπεί από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, μετά την ολοκλήρωση της ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης που συναρτά ευθέως τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου με τα αποτρόπαια χτυπήματα που δέχθηκε προσπαθώντας να φύγει από το σημείο.

Το αίτημα της οικογένειας εδράζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της, ως προς την αιτία θανάτου, αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό όπου καταγράφονται οι δύο κατηγορούμενοι καταστηματάρχες να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο ενώ προσπαθεί να βγει έρποντας από το κάτω μέρος της θρυμματισμένης από τους ίδιους, βιτρίνας του κοσμηματοπωλείου.

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από όσα συνέβησαν έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας!

ΣΧΟΛΙΑ