Δείτε πώς απελευθέρωσαν τα ΕΚΑΜ τον Λεμπιδάκη

Ξημερώματα 2ας Οκτωβρίου 2017. Μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση των πληροφοριών η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει το μέρος όπου κρατείται όμηρος επί 186 ημέρες ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Χάρη στην άρτια οργανωμένη επιχείρηση, οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ κατάφεραν να εντοπίσουν το κρησφύγετο των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη και να εισβάλουν απελευθερώνοντας τον επιχειρηματία μετά από ομηρία έξι μηνών.

Στο πλαίσιο της δίκης για την υπόθεση η αστυνομία κατέγραψε σε βίντεο την αναπαράσταση της επιχείρησης που εκτυλίχθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2017, τα ξημερώματα, στη μάντρα αυτοκινήτων όπου οι απαγωγείς κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία, περιμένοντας λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Όλη η επιχείρηση καταγράφεται από την αρχή έως το τέλος, όταν συλλαμβάνονται οι δύο φρουροί του και ο ίδιος οδηγείται στην ελευθερία.

Η απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την αστυνομία έγινε τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου του 2017, 186 ημέρες μετά την απαγωγή του, στις 30 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Στις επτάμισι το πρωί εκείνης της ημέρας έγινε έφοδος στην αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά στη γέφυρα Ζουρίδας στο Ρέθυμνο, όπου οι απαγωγείς κρατούσαν τον 53χρονο Μιχάλη Λεμπιδάκη, δεμένο πάνω σε στρώμα με αλυσίδα στο πόδι.

Oι αστυνομικοί εισβάλλοντας στο κρησφύγετο των απαγωγέων με θερμική κάμερα, κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους απαγωγείς καθώς η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε εβδομάδες πριν, πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας

Δείτε το βίντεο της αναπαράστασης της επιχείρησης όπως μεταδόθηκε από την Νέα Τηλεόραση Κρήτης:

ΣΧΟΛΙΑ