Βόμβα σε κατάστημα συγγενή του επιχειρηματία με στόχο τον ίδιο (βίντεο)

Σε συναγερμό έχει τεθεί η αστυνομία για την υπόθεση αρπαγής του 51χρονου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στον Πειραιά. Μισή ώρα μετά τις 8.00 το πρωί βγαίνει από το σπίτι του, τέσσερις δράστες τον αρπάζουν χωρίς να χάσουν χρόνο.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή προϊόντων και στον ανεφοδιασμό πρεσβειών και πλοίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV κατευθυνόταν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του. «Δεν έχει προβλήματα. Δεν έχει χρέη προς το Δημόσιο», ανέφερε στο ρεπορτάζ του OPEN ο ξάδερφος του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο επιχειρηματίας είχε απασχολήσει τις Αρχές το 2000 για υπόθεση τσιγάρων. Το ενδεχόμενο εμπλοκής σε ίδια υπόθεση είχε ερευνηθεί και το 2017, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο στοιχείο εναντίον του. Το 2012 είχε τοποθετηθεί βόμβα στο κατάστημα συγγενή του, που είχε αποδειχθεί, όμως, ότι στόχος ήταν ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα αρπαγής.

«Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του ξαδέρφου του για να ζητήσει λύτρα. Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει για να μας πει πώς είναι ο συγγενής μας». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον ξάδερφο του 51χρονου Πειραιώτη επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να απήχθη το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της εξαφάνισης του Πειραιώτη επιχειρηματία προσπαθούν τώρα να συνθέσουν κομμάτι-κομμάτι το παζλ της αρπαγής του.

Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός. Η οικογένεια του επιχειρηματία δεν έχει λάβει ακόμη κανένα στοιχείο για τη ζωή του. Μάλιστα, αστυνομικοί αλλά και μέλη της οικογένειας περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο σε περίπτωση που οι δράστες επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια.

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πινακίδες που είχε το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες άρπαξαν τον επιχειρηματία είναι ιταλικές. Ακόμη, οι αυτόπτες μάρτυρες, στις περιγραφές τους, λένε ότι οι δράστες ήταν σωματώδεις. Οι αστυνομικοί, πάντως, εξετάζουν ενδελεχώς το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Η αρπαγή του 51χρονου έγινε στις 8:30 έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Και έγινε με κινηματογραφικό τρόπο αφού οι δράστες φορούσαν μπλούζες των ΕΚΑΜ! Το σχέδιό τους ήταν τόσο μελετημένο που ο 51χρονος επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού τον έπιασαν χειροπόδαρα και τον έριξαν στην κυριολεξία μέσα στο όχημα.

Τρία άτομα τον πλησίασαν ενώ πήγαινε προς το πάρκινγκ και τον πήραν «σηκωτό», τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο όπου υπήρχε και τέταρτος δράστης στη θέση του οδηγού. Ο ξάδερφος του επιχειρηματία σημειώνει ότι οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με την οικογένεια, ούτε και με την αστυνομία. Μάλιστα, καλεί όποιον γνωρίζει το παραμικρό και μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

ΣΧΟΛΙΑ