Και το όνομα αυτού… Μόλις ανακοινώθηκε η ονομασία του βασιλικού μωρού

Και το όνομα αυτού… Μόλις ανακοινώθηκε η ονομασία του βασιλικού μωρού και είναι Λουδοβίκος, Άρθουρ, Κάρολος (Louis Arthur Charles).

Οπως διευκρινίζει το παλάτι, το όνομα που θα χρησιμοποιεί είναι Prince Louis of Cambridge, δηλαδή Πρίγκιπας Λουδοβίκος του Κέιμπριτζ.

Ο πρίγκιπας Λουδοβίκος γεννήθηκε τη Δευτέρα 23 Απριλίου και όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο, πρώτη έμαθε την είδηση της γέννησης η Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ ο Γουίλιαμ ήταν παρών στη γέννα.

Με τη γέννησή του ο πρίγκιπας Λουδοβίκος έσπασε ένα ρεκόρ 100ετίας, αφού είναι το βαρύτερο βασιλικό μωρό, με το βάρος του να ανέρχεται σε 3 κιλά και 800 γραμμάρια. 

Ο ερχομός του νέου πρίγκιπα άλλαξε την σειρά διαδοχής του θρόνου, αφού εκτόπισε ήδη τον πρίγκιπα Χάρι από τη σειρά του.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του παλατιού, ο Χάρι, για πρώτη φορά «κατρακυλά» από την πέμπτη σειρά στον θρόνο που είχε μέχρι χθες, στην έκτη θέση.

Και τη θέση του παίρνει ο πρίγκιπας Λουδοβίκος του Κέιμπριτζ.

Η σειρά διαδοχής (η top εξάδα) διαμορφώνεται ως εξής: πρίγκιπας Κάρολος, πρίγκιπας Γουίλιαμ, πρίγκιπας Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ, πρίγκιπας Λουδοβίκος, πρίγκιπας Χάρι.

Όμως, εκτός από το γεγονός ότι πήρε τη θέση του Χάρι, ο πρίγκιπας Λουδοβίκος έρχεται να γράψει ιστορία, αφού για πρώτη φορά, η άφιξη ενός αγοριού δεν αλλάζει τη σειρά διαδοχής στο θρόνο. 

Ο νόμος για τη διαδοχή στο θρόνο άλλαξε το 2013 και με βάση τον νέο νόμο τα αγόρια δεν προσπερνούν πλέον τα κορίτσια στη σειρά διαδοχής. Ετσι, η Σάρλοτ είναι η πρώτη πριγκίπισσα που δεν αλλάζει η σειρά διαδοχή της στο θρόνο και παραμένει 4η μετά τον αδελφό της Τζορτζ.

 

ΣΧΟΛΙΑ