Δημήτρης Σειρηνάκης: Υποψήφιος στα Όσκαρ του πορνό

Ποιος είπε ότι το ελληνικό σινεμά περνάει κρίση; Οι ταινίες μας διακρίνονται στα διεθνή φεστιβάλ και δημιουργοί όπως ο Γιώργος Λάνθιμος έχουν εκτοξευθεί στην κινηματογραφική στρατόσφαιρα.

Παρόλ’ αυτά μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια κατηγορία ταινιών στην οποία η αξία της ελληνικής παραγωγής δεν είχε ακόμα αναγνωριστεί: το πορνό.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Δημήτρης Σειρηνάκης και η Sirina θα βρεθούν τον προσεχή Ιανουάριο στο Λας Βέγκας ως υποψήφιοι στην κατηγορία «καλύτερης ξένης παραγωγής» των Όσκαρ του πορνό, με την ταινία «Filthy Rich Games.

Υπάρχουν και Όσκαρ του πορνό και μάλιστα συναγωνίζονται σε λάμψη τα άλλα, λιγότερο πικάντικα που απονέμονται στο Χόλιγουντ.

Πρόκειται άλλωστε για μια βιομηχανία, αυτή των αισθησιακών φιλμ, με πελώριο τζίρο παγκοσμίως, η οποία έχει εκτιναχθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες του γρήγορου ίντερνετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με έγκυρες έρευνες, περίπου το 50% της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων στο Διαδίκτυο σήμερα αφορά στην πορνογραφία.

Μαζί με τη μόδα, το επάγγελμα του/της πορνοστάρ είναι ίσως το μόνο όπου οι γυναίκες αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Χθες το Pornhub δημοσίευσε τις προτιμήσεις των πολιτών όλου του κόσμου στην κατηγορία των πορνό. Όσον αφορά τους Έλληνες προτιμούν την κατηγορία«Lesbian». Η χώρα μας πάντως δεν βρίσκεται στην λίστα με τις 20 χώρες που έχουν τους περισσότερες επισκέπτες στο PornHub.

ΣΧΟΛΙΑ