Φλώρινα: Έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Πάνε σε Πτολεμαϊδα, Κοζάνη και… Σκόπια για να γεννήσουν οι έγκυες

Αναστολή λειτουργίας για την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας από τις 15 Δεκεμβρίου 2017, καθώς συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε  έχει άδεια τοκετού.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελληνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε στην Παιδιατρική κλινική έχει άδεια τοκετού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε, όπως ορίζει ο Νόμος από το Υπουργείο Υγείας, να προκηρυχθεί η θέση έξι μήνες νωρίτερα από την συνταξιοδότηση του διευθυντή. Επίσης ζήτησε την προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή Παιδιάτρου από παλαιότερο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος.

Ωστόσο δεν υπήρξε εξέλιξη σε κανένα εκ των δύο αιτημάτων.

Επιπλέον, επειδή έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική, σταμάτησαν και οι γέννες στο Νοσοκομείο Φλώρινας παρότι υπάρχουν γυναικολογικοί. Έτσι, οι έγκυες από τη Φλώρινα αναγκάζονται να πηγαίνουν να γεννήσουν στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη. Υπάρχουν δε καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ότι αρκετές έγκυες αναγκάζονται να πηγαίνουν για να γεννήσουν στα Σκόπια, στο νοσοκομείο της πόλης Μπίτολα.

ΣΧΟΛΙΑ