Στο Σωτηρία οι δύο Έλληνες από το Diamond Princess

Σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες

Κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας αλλά και με όλους τους κανόνες που προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έφθασαν στο Νοσοκομείο Σωτηρία οι δύο Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από το κρουαζιέροπλοιο όπου παρέμεναν για αρκετές ημέρες εγκλωβισμένοι λόγω του κοροναϊού.

Οι δύο Έλληνες έφθασαν κάτω από άκρα μυστικότητα στη χωρα μας προκειμένου να διατηρηθεί διακριτικότητα αλλά και για να προστατευθούν τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως αναφέρει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο ethnos.gr.

Στο νοσοκομείο

Οι δύο Έλληνες έφθασαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σωτηρία που αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.

Αναμένεται να υποβληθούν τις επόμενες ώρες σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρουν ή όχι τον κοροναϊό, ενώ αναμένεται να παραμείνουν για κάποιες ημέρες στο Νοσοκομείο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο Έλληνες παρελείφθησαν από το προσωπικό του Σωτηρία μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με όλα τα μέτρα προστασίας ώστε αν είναι θετικοί στον ιό να μην υπάρξει διασπορά.

Στη συνέχεια αφού έγινε η πρώτη κλινική επαφή και εξέταση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου, μεταφέρθηκαν στον ειδικό θάλαμο που έχει ορισθεί για τη νοσηλεία των ύποπτων περιστατικών.

Προς ώρας, όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr, είναι άγνωστο εάν θα παραμείνουν για 14 ημέρες στο Νοσοκομείο έστω κι εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγουν αρνητικά.

Να υπενθυμιστεί ότι 14 ημέρες είναι το διάστημα της απομόνωσης που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να μην μεταδοθεί ο κοροναϊός.

Το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στην Ιαπωνία.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής Κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν εμφανίζουν καμία συμπτωματολογία και έχουν έως τώρα αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας.

ΣΧΟΛΙΑ