Περίπου το 40% των Κινέζων ανδρών άνω των 40 ετών πάσχει από Στυτική Δυσλειτουργία

Σύμφωνα με την παρούσα μελέτη, υπολογίζεται ότι 4 στους 10 Κινέζους άνδρες αντιμετωπίζει προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ).

Η μελέτη αναφέρεται ειδικά σε άνδρες από 30 επαρχίες και κρατίδια της ηπειρωτικής Κίνας και αποτελεί την πρώτη σε εθνικό επίπεδο για τις συγκεκριμένες περιοχές και ηλικιακές ομάδες. (Η έρευνα δεν περιελάμβανε άνδρες από τις ακόλουθες περιοχές: Xinjiang, Qinghai, Θιβέτ και Χονγκ Κονγκ).

Παλαιότερες έρευνες με επίκεντρο την Βόρειο Κίνα και το Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ποσοστά ΣΔ έως και 75%.

5.210 άνδρες συμπλήρωσαν το έγκυρο ερωτηματολόγιο 5 σημείων “International Index of Erectile Function” και οι ερευνητές έλαβαν και κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις από όλους τους συμμετέχοντες. Σχεδόν το 82% των ανδρών ανέφεραν ότι είχαν τακτικά σεξουαλική δραστηριότητα ενώ το υπόλοιπο 18% δεν είχε σεξουαλική δραστηριότητα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν και το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο και προσεκτικά επιλεγμένο και έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επακόλουθη στατιστική ανάλυση, τα υποκείμενα της μελέτης δεν αποτελούν τυχαίο δείγμα.

Γενικά το 40.56% των ανδρών παρουσίαζαν κάποιου βαθμού ΣΔ με την συχνότητα εμφάνισης να αυξάνεται στις μεγαλύτερες ηλικίας.

ΣΧΟΛΙΑ