Παιδικός καρκίνος: Η φωτογραφία που θα μας θυμίζει πάντα όσα δεν αντέχουμε να δούμε

«Ή το δέχεσαι ή τα παρατάς», γράφει μεταξύ άλλων η λεζάντα της φωτογραφίας

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το διαδίκτυο «γέμισε» με δύο φωτογραφίες πολύ σκληρές αλλά πολύ περισσότερο αληθινές: ο 4χρονος Beckett που δίνει τη δική του μάχη με τη λευχαιμία, έχοντας χάσει τα μαλλιά του από τις χημειοθεραπείες, στέκεται πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας έχοντας τάση προς έμετο, ενώ τον συντροφεύει η 5χρονη αδερφή του. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η ίδια του η μητέρα σε μια σελίδα που έχει φτιάξει στο Facebook, με τον τίτλο «Beckett Strong», με στόχο να περάσει το δικό της μήνυμα για τον παιδικό καρκίνο αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ασθένεια.

«Εμετός ανάμεσα στο παιχνίδι. Σηκώνεται για να πέσει. Εκείνη στέκεται στο πλάι του αδερφού της και τον χαϊδεύει στην πλάτη όταν εκείνος αρρωσταίνει. Αυτός είναι ο παιδικός καρκίνος. Ή το δέχεσαι ή τα παρατάς», έγραψε η Kaitlin Burge στο μήνυμά της. Η μητέρα σημείωσε πως οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Ιανουάριο του 2019, ωστόσο αποτυπώνουν την καθημερινότητά του 4χρονου γιου της μέχρι σήμερα.

Οι «θυσίες» για τον Beckett

Μέσα από τις αναρτήσεις της η Kaitlin προσπάθησε να δείξει τον αντίκτυπο που έχει ο παιδικός καρκίνος σε όλη την οικογένεια. Όπως εξήγησε, τα υπόλοιπα παιδιά, πηγαίνουν να μείνουν στη γιαγιά τους ή στον αδερφό της όταν ο Beckett βρίσκεται στο νοσοκομείο. «Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Οι σχέσεις μας δοκιμάζονται. Χάνεις πολλούς φίλους, καθώς δεν βγαίνεις έξω και δεν κάνεις τη ζωή που έκανες πριν να σου συμβεί αυτό», αναφέρει η ίδια. Και συμπληρώνει: «Τα αδέρφια του είναι «ξεχασμένα» για πολύ καιρό. Κάνουν πολλές θυσίες που ο κόσμος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει».

Αν όλα πάνε καλά, ο Beckett αναμένεται να ολοκληρώσει τις θεραπείες του, τις οποίες ξεκίνησε το 2018, τον Αύγουστο του 2021. Τα μηνύματα στη σελίδα «Beckett Strong» για ανάκαμψη και ταχεία ανάρρωση, φυσικά πολλά. Και ποιος δεν εύχεται, εξάλλου, ο 4χρονος να αποδειχθεί δυνατότερος από αυτό που κατατρώει τα κύτταρά του και τον έχει υποβάλει σε αυτή τη διαδικασία;

Κουράγιο στον Beckett και σε όλα τα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη!

ΣΧΟΛΙΑ