Νοσοκομείο «Αττικόν»: Δραματική εφημερία με χαλασμένα μηχανήματα και δεκάδες ράντζα(ΦΩΤΟ)

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Νέα ταλαιπωρία υπήρξε το Σάββατο το βράδυ στην εφημερία του Νοσοκομείου Αττικόν, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Το νοσοκομείο εφημέρευε από το πρωί του Σαββάτου έως τις 8 το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, παρά την παρουσία στην εφημερία για πολλές ώρες της νέας διοίκησης, η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη για τους ασθενείς στα ΤΕΠ. Όπως επισημαίνει, ο αξονικός τομογράφος και το ακτινολογικό μηχάνημα στα ΤΕΠ ήταν χαλασμένα για άλλη μια εφημερία και οι ασθενείς διένυαν 200 μέτρα υποβασταζόμενοι από συνοδούς για να κάνουν ακτινογραφία ή αξονική ελλείψει τραυματιοφορέων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στους διαδρόμους στήθηκαν 100 ράντζα, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα κρεβάτια στη ΜΕΘ.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννακός διασωληνωμένος ασθενής στη χειρουργική κλινική ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, στο «Αττικόν» οκτώ κλίνες ΜΕΘ, εξοπλισμένες, είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού και πολλοί ασθενείς πεθαίνουν διασωληνωμένοι πριν βρουν κρεβάτι στη ΜΕΘ. Το Σάββατο στην αναμονή για ΜΕΘ στο ΕΚΑΒ ήταν 48 διασωληνωμένοι ασθενείς.

«Τα κρούσματα γρίπης αυξάνουν και ΜΕΘ δεν υπάρχουν. Κάθε ημέρα από τη λίστα αναμονής εξυπηρετούνται δύο με τρία περιστατικά. Η λίστα μεγαλώνει. Εάν δεν ανοίξουν έμμεσα κρεβάτια ΜΕΘ τα θύματα της γρίπης θα πολλαπλασιασθούν» αναφέρει ο κ. Γιαννακός.

ΓΙ

ΣΧΟΛΙΑ