Κορωνοϊός: Στους 50 οι νεκροί – 1.415 κρούσματα στην Ελλάδα – 81 νέα

Χαρδαλίας: Σε καραντίνα η Φούστανη στην Έδεσσα

Συνολικά 1.415 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 50, καθώς την Τετάρτη καταγράφηκε ο θάνατος ενός ακόμη ασθενούς. Από τους θανόντες 38 είναι άνδρες και 12 γυναίκες, (μέση ηλικία 72 έτη).

Σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφηκαν επιπλεόν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 17.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (81 επιπλέον από χθες), 90 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Σε νέες ανακοινώσεις αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την εξάλειψη του κορονοϊού, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με την ανάσχεση του κορονοϊού στη χώρα μας, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως ανέφερε απόψε τίθεται σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Φούστανης στην Έδεσσα, μετά από εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ