Κορωνοϊός: Θετική στον ιό γυναίκα από τον Πύργο και 48χρονος στη Βόρεια Εύβοια

Eίχαν συμμετάσχει στην εκδρομή στους Aγιους Τόπους – Ελέγχονται οι επαφές τους

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, με ανάρτηση του στο facebook, 35χρονος κάτοικος Πύργου γνωστοποίησε ότι η μητέρα του βρέθηκε θετική στον κορωνοιό.

Σημειώνεται πως η μητέρα του 35χρονου είχε συμμετάσχει στην εκδρομή στους άγιους Τόπους και ο γιός της –πάλι μέσω fb- είχε ανακοινώσει πως είχε μπει σε καραντίνα αυτοβούλως παρά το γεγονός πως δεν είχε ιδιαίτερα συμπτώματα.

Επίσης, σύμφωνα με το patrisnews.com ο 35χρονος -που εργάζεται σε Αυτοδιοικητική υπηρεσία δήλωσε ότι θα κάνει εξετάσεις και ο ίδιος στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ θα γίνει ιχνηλάτηση επαφών για την μητέρα του.

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα στη Βόρεια Εύβοια – Είχε ταξιδέψει με τον 66χρονο στους Αγίους Τόπους

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Περιφέρεια Στερεάς σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και τη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε στη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Περιφέρεια.

Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με το 10ο κρούσμα τον 66χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους.

Ο άνδρας μετέβη το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Νοσοκομείο Χαλκίδας χωρίς συμπτώματα έχοντας την ανησυχία όμως αφού ήταν συνταξιδιώτης στο γκρουπ που έχει μολυνθεί από τον ιό και έδωσε δείγμα. Τα αποτελέσματα το ίδιο βράδυ ήταν θετικά για τον ιό και ο άνδρας έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ οι επαφές του.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας κάνει λόγο για επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας. Όπως αναφέρει «οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα. Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον. Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών», ενώ δεσμεύεται για νέα ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας»  δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

 

 

Πηγή:

ΣΧΟΛΙΑ