Κορονοϊός: Πάνω από 400 Κινέζοι αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από τον ιό

Τουλάχιστον 400 Κινέζους αστυνομικούς έχει χτυπήσει ο κορονοϊός στην επαρχία Χουμπέι όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τις αρχές 4 από αυτούς έχουν πεθάνει, ενώ ο κορονοϊός έχει “χτυπήσει” μέχρι τώρα 78.000 άτομα στην Κίνα, εκ των οποίων πάνω από 2.700 έχουν πεθάνει.

Η επαρχία Χουμπέι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη: εκεί έχει καταγραφεί το 83% των κρουσμάτων και το 96% των θανάτων στη χώρα.

«Έως τις 25 Φεβρουαρίου, ένα σύνολο 293 αστυνομικών και 111 μελών βοηθητικού προσωπικού προσβλήθηκαν από την πνευμονία του νέου κοροναϊού και τέσσερις αστυνομικοί πέθαναν» ανακοίνωσε το επαρχιακό Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Click4more: Κορονοϊός: Παρασκευάσαμε 5 εμβόλια, αλλά είναι σε αρχικό στάδιο, λέει η Ρωσία

Οι αστυνομικοί είναι εκτεθειμένοι στον ιό, διότι πολλοί βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να εφαρμόσουν τους περιορισμούς στην οδική κυκλοφορία στις πόλεις της Χουμπέι (οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται σε καραντίνα), να προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες και να εγγυηθούν τη δημόσια τάξη.

Η Χουμπέι καταμετρά σχεδόν 120.000 αστυνομικούς που βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή» για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων China News Service, που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Την ίδια ώρα, 49 αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της επιδημίας, γνωστοποίησε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο Ντου Χανγκγουέι, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε εάν ο θάνατός τους, «εν ώρα καθήκοντος», οφείλεται στον ιό Covid-19 ή σε άλλα αίτια.

ΣΧΟΛΙΑ