Κορονοϊός: Νεκρός 46χρονος στην Ξάνθη – 23 τα θύματα

Πρόκειται για στρατιωτικό με υποκείμενα νοσήματα

Ένας άνδρας 46 χρονών με υποκείμενα νοσήματα είναι ο δεύτερος νεκρός από κορονοϊό στην Ξάνθη, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 23. Σύμφωνα με το xanthinews.gr, πρόκειται για στρατιωτικό του ΔΣΣ που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης διασωληνωμένος. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον διοικητή του στην αναφορά στη μονάδα του στην Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα κατέληξε ένας ηλικιωμένος άνδρας που είχε διαγνωστεί θετικός από τον δήμο Μύκης στην Ξάνθη.

Επίσης, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κήρυξε την κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη σε έκτακτη κατάσταση και οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν σε προσωρινό κατ’ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου, οπότε και θα συνεκτιμηθεί η άρση του μέτρου ή η παράτασή του. Δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα εξαίρεσης στη μετακίνησή τους.Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον αρμόδιο δήμο για την τροφοδοσία και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας, ενώ θα συνδράμει και η Πυροσβεστική. Την επίβλεψη θα έχουν οι αστυνομικές αρχές, ενώ το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του νοσοκομείου Ξάνθης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Επισημάνθηκε ότι τις τελευταίες έξι ημέρες εννέα κάτοικοι έχουν βρεθεί θετικοί, γεγονός που αποτελεί ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή.

ΣΧΟΛΙΑ