Κορονοϊός: Επικίνδυνη γκάφα σε νοσοκομείο – Έδωσαν εξιτήριο σε φορέα του ιού

Μια επικίνδυνη γκάφα έκαναν σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο, αφού έδωσαν εξιτήριο σε φορέα του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η Washington Post, 4 άνθρωποι που επαναπατρίστηκαν την Κυριακή στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ από την Ουχάν της Κίνας, βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό και πήραν εξιτήριο. Περαιτέρω εξετάσεις ωστόσο έδειξαν ότι ο ένας εξ αυτών είχε προσβληθεί από την ασθένεια και μία μέρα μετά, επέστρεψε στο νοσοκομείο και μπήκε σε καραντίνα.

Όπως ανέφεραν οι Αρχές, τη Δευτέρα ο φορέας επέστρεψε στο νοσοκομείο για «παρατήρηση και απομόνωση».

Ο ασθενής είναι ένας από τους εκατοντάδες που επέστρεψαν στις ΗΠΑ από την Κίνα, το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 1000 ανθρώπους. Ενώ όμως η ασιατική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με την εκδήλωση περισσότερων από 42.000 περιπτώσεων που έχουν νοσήσει από τον ιό, οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προσπαθούν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους και να τους θέσουν υπό παρακολούθηση.

Η πρωτοφανής «γκάφα» των υγειονομικών αρχών που έδωσαν το εξιτήριο στον ασθενή έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με τα ερωτήματα να είναι αμείλικτα. Κανένας δεν γνωρίζει για πόσο ακριβώς χρονικό διάστημα βρέθηκε εκτός νοσοκομείου ο ασθενής, με πόσους ανθρώπους ήρθε σε επαφή ή πώς επέστρεψε στην καραντίνα.

ΣΧΟΛΙΑ