Κορονοϊός Ελλάδα : Φάρμακα με παράδοση κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ

Διαδικασία αποστολής φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ σε ευπαθείς ομάδες και σε ασθενείς που βρίσκονται σε περιορισμό, προβλέπεται στην ΠΝΠ με τα κατεπείγοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Τη δυνατότητα αποστολής φαρμάκων σε ασφαλισμένους, που βρίσκονται σε περιορισμό και δεν μπορούν να μετακινηθούν, προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

 Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται με το άρθρο 50, για τους επόμενους 4 μήνες, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της φαρμακευτικής αγωγής ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, καθώς και ασθενών που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό θα είναι δυνατή η αποστολή φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους, αυθημερόν, μέσω πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς.

Απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θα καθορίσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής, αλλά η ανάθεση θα μπορεί να γίνεται απευθείας, με μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη αξία προσφοράς.

Θυμίζουμε ότι με τη νέα ΠΝΠ προβλέπεται και η επέκταση της ισχύος συνταγών και γνωματεύσεων για χρονίως πάσχοντες, με την έκδοση τους ηλεκτρονικά.

ΣΧΟΛΙΑ