Κοροναϊός: Παίρνουν σηκωτούς ασθενείς από τα σπίτια και τους πάνε σε νοσοκομεία (VIDEO)

Σκληρές εικόνες από την περιοχή της Γουχάν

Mε τους νεκρούς από τον νέο κοροναϊό να ανέρχονται στην Κίνα σε πάνω από 700, οι Αρχές της χώρας λαμβάνουν μέτρα, σε πολλές των περιπτώσεων ιδιαίτερα αυστηρά, προκειμένου να περιορίσουν τα κρούσματα και την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail, τα οποία δείχνουν αξιωματούχους, με τη χαρακτηριστικά λευκή στολή, να βγάζουν με τη βία από τα σπίτια τους στη Γουχάν πολίτες που φέρονται να έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Είχε προηγηθεί το κάλεσμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της χώρας για «πόλεμο των ανθρώπων» ενάντια στην επιδημία που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Στο οπτικό υλικό που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα, φαίνονται άνδρες των Αρχών με την ειδική στολή, να βγάζουν έξω από το διαμέρισμά τους δύο ανθρώπους, κρατώντας τους από τα χέρια, ενώ έναν τρίτο τον παίρνουν πραγματικά σηκωτό, καθώς αντιστέκεται.

Στο μεταξύ, ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε τουλάχιστον 722 (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο. Με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων του νέου κοροναϊού ξεπέρασε στην Κίνα εκείνο του SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που είχε σκοτώσει σχεδόν 650 ανθρώπους στην κινεζική επικράτεια και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφηκαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Γουχάν. Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφηκαν την Παρασκευή 7/2 επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος του πρώτου Αμερικανού στη Γουχάν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι New York Times. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κοροναϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Γουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο. «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

 

ΣΧΟΛΙΑ