ΙΣΑ: Στο Λαϊκό ακυρώθηκαν χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκων

Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Στην καταγγελία ότι λόγω έλλειψης φαρμάκων ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο Λαϊκο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρει ι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), οι αρμόδιοι του νοσοκομείου ειδοποίησαν τους  καρκινοπαθείς ότι θα ακυρωθούν οι προγραμματισμένες θεραπείες λόγω ελλείψεων σε ογκολογικά φάρμακα.

«Η αναβολή των  θεραπειών μπορεί να έχει  δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά  παραβίαση  της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης, βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την  ευαίσθητη  ομάδα των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Υγειονομικό  προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερώσει τον ΙΣΑ, όπως υπογραμμίζει το προεδρείο του, το τελευταίο χρονικό διάστημα για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Όπως ενημερώθηκε ο ΙΣΑ από υγειονομικούς και ασθενείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο «Λαϊκό», το οποίο παρουσιάζει πολύ συχνά ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα, με αποτέλεσμα οι θεραπείες των ασθενών να μη γίνονται στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο, για άλλη μια φορά, ακύρωσε προγραμματισμένες θεραπείες ογκολογικών ασθενών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί».

ΣΧΟΛΙΑ