Ελιόψωμο μαργαρίτα

Ραντίζουμε με νερό, για να γίνει πιο τραγανή η κρούστα του ψωμιού

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 9 γρ. μαγιά, ξερή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 250 ml. νερό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • Παπαρουνόσπορο, για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε για 5’, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό με τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 1-2’.
  • Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την τοποθετούμε σε ένα μπολ, το οποίο έχουμε λαδώσει, τυλίγουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’.
  • Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη, περίπου 140 γρ. το καθένα, τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, δίνοντας ένα σχήμα μαργαρίτας.

 

Έπειτα, σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεφουσκώσουν για 30’.
Όταν φουσκώσει το ψωμί, το ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για 25-30’.
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ