Αχαϊα: Στο «κόκκινο» η Υγεία-14 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους αντί για τη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

«Ξέμεινε» από Ακτινολόγος του Νοσοκομείο Αιγίου – «Παγωμένες» οι προσλήψεις γιατρών

Με πολλά προβλήματα στην Υγεία και τα νοσοκομεία βρίσκει την Αχαϊα η έλευση σήμερα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Πάτρα.

Οπως κατήγγειλε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας, Δημήτρης Ζιάζας, ένα από τα σοβαρότατα προβλήματα είναι η υποστελέχωση της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με αποτέλεσμα πολλά κρεβάτια να παραμένουν κλειστά.

Εξ αιτίας αυτού του προβλήματος, αυτή τη στιγμή 14 βαριά πάσχοντες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους, ενώ θα έπρεπε κανονικά να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, μόνο δύο αναπνευστήρες έχουν μείνει διαθέσιμοι για χρήση σε τυχόν νέα περιστατικά.

Ενα άλλο πρόβλημα που ανέδειξε ο κ. Ζιάζας είναι ότι το Νοσοκομείο του Αιγίου «ξέμεινε» από Ακτινολόγους, καθώς στο τέλος του προηγούμενου μήνα συνταξιοδοτήθηκαν δύο άτομα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Τμήμα.

Μάλιστα, αν και ήταν από καιρό γνωστό ότι οι δύο γιατροί θα συνταξιοδοτούνταν, εν τούτους δεν έγινε τίποτα για την αντικατάστασή τους. Το μόνο που έγινε ήταν η διοικήτρια του νοσοκομείου Αιγίου και ΠΓΝΠ Γ. Μαμμή, να υπογράψει σύμβαση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, ώστε να μεταφέρονται εκεί οι ασθενείς για τις απαραίτητες εξετάσεις, κάνοντας έτσι πράξη τη σύμπραση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.

Μεγάλα είναι και τα προβλήματα στην υποστελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής από γιατρούς, τα οποία παραμένουν άλυτα. Από την προκήρυξη που είχε γίνει προ καιρού για την πρόσληψη γιατρών, 35 θέσεις αφορούν νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, όμως οι προσλήψεις αυτές έχουν παγώσει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο Δ. ΖΙΑΖΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ