Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
9.9 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΗ: Αρχίζει το Χειμερινό Οικιακό Τιμολόγιο – Πώς χορηγείται Επίδομα 534 ευρώ: Παράταση για τις αναστολές συμβάσεων – Τι αλλάζει στα κριτήρια Covid-19: Γιατί είναι τόσο επικίνδυνος ο κορονοϊός Κορωνοϊός: Τι είναι η ανοσία της αγέλης – Πώς επιτυγχάνεται ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 16 κτηνιάτρων Ρόδος:Έρευνα για την κηδεία 73χρονου που βρέθηκε…ζωντανός σε ίδρυμα-Τι λένε τα παιδιά του Δερμιτζάκης: Καθυστέρησαν οι ανακοινώσεις-Τώρα χρειάζονται πιο γενναία και καθολικά μέτρα Το FBI απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του Τζο Μπάιντεν– Νεαρός σχεδίαζε χτύπημα σε πομπή του υποψηφίου των Δημοκρατικών Κορωνοϊός-Αστικά λύματα: «Έκρηξη» κρουσμάτων «βλέπουν» οι ειδικοί για Αθήνα και Θεσ/νίκη Η Γερμανία ετοιμάζεται για το εμβόλιο του κορονοϊού πριν το τέλος του έτους Παγώνη:Εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Η επίσημη ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης

Από τα ιδιωτικά φαρμακεία τα ακριβά φάρμακα για τους ασθενείς

Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Αυτό προβλέπει Συλλογική Σύμβαση η οποία υπεγράφη την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με το πώς θα διακινούνται τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, η σύμβαση έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Στη σύμβαση προβλέπεται η διακίνηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ, με τελικό σημείο παράδοσης τα ιδιωτικά φαρμακεία, καθώς και η διαδικασία παράδοσής τους. Στο πρόγραμμα εντάσσονται ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ).

 Συνολικά πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ