Τρίτη 7 Απριλίου 2020
10.1 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δένδιας: Στις 6 Απριλίου του 1941 η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ιστορίας Αλλαγή σκηνικού : Η FIFA επεκτείνει επ’ αόριστον την τρέχουσα σεζόν Δώρο Πάσχα: Πώς θα καταβληθεί στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή Κορωνοϊός: Προστατευτικές ασπίδες προσώπου εκτυπώνει τρισδιάστατα το Πολυτεχνείο Κρήτης Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς Προβλήματα με την ανάκληση των επιταγών στις τράπεζες Αισχροκέρδεια: «Ντου» ελεγκτών σε εταιρεία ταχυμεταφορών ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για 113.000 επιταγές N. Φίλης: Ακούω ευλαβικά τον Τσιόδρα κάθε απόγευμα Πορτογαλία: Ζευγάρι γυναικών τεμάχισε 23χρονο για να του πάρει 67.000 ευρώ Χειμάρρα: Η αλβανική αστυνομία εκφοβίζει ομογενείς που ύψωσαν τεράστιο σταυρό Κορωνοϊός: Η Γαλλία θα έχει φέτος την ισχυρότερη ύφεση από το 1945

Από τα ιδιωτικά φαρμακεία τα ακριβά φάρμακα για τους ασθενείς

Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Αυτό προβλέπει Συλλογική Σύμβαση η οποία υπεγράφη την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με το πώς θα διακινούνται τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, η σύμβαση έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Στη σύμβαση προβλέπεται η διακίνηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ, με τελικό σημείο παράδοσης τα ιδιωτικά φαρμακεία, καθώς και η διαδικασία παράδοσής τους. Στο πρόγραμμα εντάσσονται ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ).

 Συνολικά πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ