Το κόλπο για να μην κολλάει η μεμβράνη του φαγητού στα χέρια

Η πλαστική μεμβράνη για τα τρόφιμα αποδεικνύεται πολύ δύστροπη κάποιες φορές, κάνοντας την απλή δουλειά της πολύ απαιτητική.

Αν διπλώσει μάλιστα όταν τη βγάζεις από τη συσκευασία, τότε το πράγμα μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή!

Η λύση; Η αποθήκευσή της στο ψυγείο και όχι στο ντουλάπι. Αυτό μας λέει η ιστοσελίδα Today, πως η μεμβράνη χάνει προσωρινά την κολλώδη υφή της όταν είναι κρύα, καθώς η ψύξη μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό.

Την ίδια ώρα, η μοριακή δομή της μεμβράνης, το πολυαιθυλένιο και τα άλλα συστατικά, αλλάζει όταν εκτίθεται σε κρύο περιβάλλον, όπως επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα ο καθηγητής φυσικής και αστρονομίας Dr. Chad Orzel.

Το ινστιτούτο Good Housekeeping έλεγξε την πληροφορία στο εργαστήριό του και μας λέει πως πράγματι δουλεύει. «Η μεμβράνη ήταν ευκολότερη στο ξεδίπλωμα και τη χρήση. Δεν κολλάει στον εαυτό της όταν είναι κρύα, συνεχίζει ωστόσο να μπορεί να καλύψει ένα πιάτο. Όσο ζεσταίνεται, επιστρέφει στην κολλώδη φύση της»…

ΣΧΟΛΙΑ