Vegan τζατζίκι

Βάζετε το τζατζίκι στο ψυγείο να σφίξει, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι κάσιους
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • ¾ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1½ φλιτζάνι μεγάλο αγγούρι τριμμένο, στυμμένο καλά
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε τα κάσιους σε ένα μπολ με βραστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 1,5 ώρα. Σουρώνετε, ξεπλένετε με κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε τα κάσιους στο μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνι νερό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ξίδι και το αλάτι. Χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μίγμα σαν γιαούρτι.

Βάζετε το μίγα σε μπολ, ανακατεύετε με το αγγούρι, τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση του με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το τζατζίκι στο ψυγείο να σφίξει, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ