Mousse πάστας με ζελέ ρόδι και crumble μπισκότου

Ανάλαφρο και καλοκαιρινό γλυκό

Υλικά

Για τη mousse

  • 400γρ. πάστα αμυγδάλου
  • 400γρ. γάλα
  • 1 φάκελος Ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια
  • 200ml γάλα για το Garni
  • 40γρ. νερό
  • 2 φάκελοι Φρουί Ζελέ με γεύση Pόδι

Για το crumble

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο
  • 50γρ. βούτυρο

Διαδικασία

Βάζετε τη Ζελατίνη σε σκόνη στο νερό και τη βάζετε στο ψυγείο να φουσκώσει, για περίπου ένα τέταρτο της ώρας.

Αφήνετε το γάλα να πάρει μια βράση και προσθέτετε τη ζελατίνη, την πάστα αμυγδάλου και ομογενοποιείτε.

  • Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής στη συσκευασία και το προσθέτετε στο μίγμα με την πάστα αμυγδάλου, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
  • Προετοιμάζετε τους 2 φακέλους Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Αδειάζετε το Φρουί Ζελέ σε 10-12 ποτήρια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Μόλις πήξει, απλώνετε μία στρώση από το μίγμα της mousse σε κάθε ποτήρι και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.

Αφού σταθεροποιηθεί η mousse, σερβίρετε γαρνίροντας με crumble μπισκότου, το οποίο έχετε ετοιμάσει λιώνοντας το βούτυρο και αναμιγνύοντάς το καλά με το Τριμμένο Μπισκότο.

ΣΧΟΛΙΑ