Ψητές γλυκοπατάτες

Τις τρυπάμε μερικές φορές με πιρούνι

Υλικά

  • Γλυκοπατάτες

Γαρνιτούρες:

  • φρέσκο βούτυρο ή ανθότυρο
  • μέλι ή φρέσκος χυμός λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γιαούρτι ή ξινή κρέμα.

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε μερικές φορές με πιρούνι.

  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C, τις φουρνίζουμε στον κρύο φούρνο και τις ψήνουμε για 60-90 λεπτά.
  • Τις κόβουμε κατά μήκος και τις γαρνίρουμε με κάποια από τις προτεινόμενες γαρνιτούρες.

Η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα είτε είναι ζεστή η γλυκοπατάτα είτε όταν κρυώσει.

ΣΧΟΛΙΑ