Φιλετάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και βασιλικό

Υλικά για 4 μερίδες

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 40 ml χυμός λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ