Φιλέτα κοτόπουλου πανέ, αλλά στο φούρνο

Τα σερβίρετε με βραστό μπρόκολο ή πράσινη σαλάτα

Υλικά για 5 φιλέτα:

  • 5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 150 γρ. κράκερ (της αρεσκείας μας), τριμμένα στο μούλτι
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά φυτώρια), ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό λάδι, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο (κατά βούληση).
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το νερό, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
  • Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα της μουστάρδας και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα με τα κράκερ.

Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.

Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το κοτόπουλο κόβοντας ένα κομμάτι στο πιο χοντρό σημείο του φιλέτου και, αν βγάλει αίμα ή είναι ροζ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τα φιλέτα συνοδεύοντάς τα με βραστό μπρόκολο ή πράσινη σαλάτα.

ΣΧΟΛΙΑ