Φασόλια χάντρες στο φούρνο

Σε γάστρα ή ταψί

Οι μοναδικές χάντρες ψήνονται στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, τόσο τρυφερές και νόστιμες είναι σκέτο γλύκισμα!

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια χάντρες
  • 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 500γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις.

Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Tips: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό και 2-3 πατάτες, χοντροκομμένες, που συνδυάζονται ωραία με τα φασόλια.

ΣΧΟΛΙΑ