Τραχανόσουπα με παρμεζάνα

Συνοδεύουμε με καπνιστά αλλαντικά της αρεσκείας μας

Υλικά (για 6 άτομα)


  • 250 γρ. τραχανάς ξινός (αλευρένιος για να βράσει πιο γρήγορα)
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ολόκληρη
  • 1½  κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • τα φύλλα από 1 – 2 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  • Πετάμε το σκόρδο, προσθέτουμε  1.500 ml νερό, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το υγρό, ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για περίπου 15 – 20  λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα.

Αποσύρουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ