Τραγανά πιτάκια Καισαρείας

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μείνει τραγανή η κρούστα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 20-24 µικρές λεπτές φέτες παστουρµά
  • 20-24 λεπτές φέτες κασέρι
  • 20-24 λεπτές φέτες ντοµάτα, χωρίς φλούδα & σπόρια, κοµµένες στη µέση
  • λίγο µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • λίγο κύµινο, σε σκόνη
  • έ.π. ελαιόλαδο για το άλειµµα
  • λίγο σουσάµι για πασπάλισµα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουµε τα φύλλα κρούστας κατά µήκος στη µέση. Αφαιρούµε το τσιµένι από τον παστουρµά.

Με ένα πινέλο µαγειρικής λαδώνουµε τις άκρες των φύλλων. Βάζουµε στη µία άκρη από µία φέτα ντοµάτα, µία παστουρµά και µία κασέρι. Πασπαλίζουµε µε λίγο πιπέρι και κύµινο, φέρνουµε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα και τυλίγουµε σε ρολά.

Τοποθετούµε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ρηχό ταψί στρωµένο µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και τα λαδώνουµε. Αν θέλουµε, τα πασπαλίζουµε µε σουσάµι και τα ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο, στους 180οC, στον αέρα, µέχρι να ροδίσουν.

Τα σερβίρουµε ζεστά συνοδεύοντας µε γιαούρτι για τη δροσιά του.

ΣΧΟΛΙΑ