Τηγανίτες μήλου με σταφίδες και πετιμέζι

Βάζετε τις ζεστές τηγανίτες σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως

Υλικά

Για τις τηγανίτες

  • 2 αβγά
  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 2 μήλα καθαρισμένα, σε κυβάκια
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα

  • πετιμέζι
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • κανέλα

Διαδικασία

Για τις τηγανίτες: Βάζετε σε ένα μπολ τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα άλευρα, τη σόδα, την κανέλα, τις σταφίδες, το μήλο και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένας λείος και πηχτός χυλός.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι βουτυρωμένο, ρίχνετε κουταλιές από το χυλό και ψήνετε περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βάζετε τις ζεστές τηγανίτες σε πιατέλα, σκορπάτε κομματάκια βουτύρου, περιχύνετε με πετιμέζι, πασπαλίζετε με κανέλα, καρύδια και σερβίρετε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ