Τα πιο νόστιμα μπούτια κοτόπουλο

Μοναδική γεύση για το γιορτινό τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη ή τριμμένο σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα πρέπει να βάλεις όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και να τα ανακατέψεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Στην συνέχεια, αλατοπιπέρωσε τα μπούτια και βάλτα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε και πάλι την μαρινάδα σου και ρίξτην πάνω από τα μπούτια κοτόπουλου.
  • Γύρισε τα μέσα στην μαρινάδα ώστε να καλυφθούν καλά, σκέπασε το μπολ με μεμβράνη για να μην αφήσει μυρωδιές στο ψυγείο ή να πάρει μυρωδιά από αυτό και βάλτα στο ψυγείο για μία ωρίτσα.
  • Βάλτα σε ένα ταψί, αφού πρώτα στρώσεις στον πάτο του λαδόκολλα και προθέρμανε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.

Όταν τα βάλεις στο ταψί θα πρέπει να τα περιχύσεις με τα υλικά που έμειναν στο μπολ.

Έπειτα, ψήσε τα μπούτια για 25 λεπτά από την μία πλευρά και άλλα 20 από την άλλη ρίχνοντας από πάνω το ζουμί που έχει το ταψί με ένα κουτάλι.

Για να γίνει πιο τραγανή η πάνω πλευρά φρόντισε να τα βάλεις να ψηθούν πρώτα από την κάτω πλευρά και μετά να τα γυρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ