Τάρτα με Πουρέ Πατάτας σύγκλινο και τυρί

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη τάρτας ή σφολιάτα
  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας
  • 100ml γάλα εβαπορέ
  • 400ml νερό
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο νερό, το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το περισσότερο σχοινόπρασο, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε το αβγό ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.

Αδειάζετε μέσα το μίγμα του Πουρέ Πατάτας και από πάνω προσθέτετε το ψιλοκομμένο σύγκλινο, πιέζοντας ελαφρά να ενσωματωθεί στον πουρέ. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε προσθέτοντας λίγο ακόμη ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

ΣΧΟΛΙΑ