Σπιτικό club sandwich με προσούτο, μετσοβόνε και αβγό

Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά σε κάθε μεριά

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί μεγάλες
  • 8 φέτες προσούτο ή χαμόν
  • 8 φέτες τυρί μετσοβόνε, λεπτοκομμένο
  • 2 αβγά βρασμένα σφιχτά
  • 1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
  • 150γρ. ρόκα πλυμμένη + καλά στεγνωμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ρόκα με τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε λίγες λίγες τις φέτες του προσούτο και τις αφήνετε για ελάχιστα λεπτά μέχρι να αναδείξουν το άρωμά τους.

Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά σε κάθε μεριά. Βάζετε τις τέσσερις φέτες σε μια πιατέλα. Αλείφετε με λίγη από την σος και μοιράζετε τη ρόκα με τα κρεμμυδάκια.

Βάζετε σε κάθε φέτα ψωμί από δύο φέτες μετσοβόνε, δύο φέτες προσούτο, δύο φέτες ντομάτας και από μισό αβγό κομμένο σε λεπτές φέτες. Αλείφετε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με την σος και σκεπάζετε τα σάντουιτς.

Κόβετε το κάθε σάντουιτς σε δύο κομμάτια και καρφώνετε με οδοντογλυφίδες. Σερβίρετε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ