Σπιτική πίτσα με λουκάνικα

Η ζύμη μας πρέπει να βγει ελαστική και μαλακιά

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φακελάκι ξερή μάγια
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1/3 κούπας χλιαρό γάλα

Για τη γέμιση:

  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • ½ κ.γ ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κούπες γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
  • 9 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 ντομάτα κομμένη σε όγδοα

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Σε ένα μπωλ, διαλύουμε την μάγια σε χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να γίνει σαν αφρός.

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με τα χεριά μας και ξεκινάμε το ζύμωμα.

  • Η ζύμη μας πρέπει να βγει ελαστική και μαλακιά, αν είναι πολύ μαλακιά μπορούμε να ρίξουμε λίγο αλευράκι.
  • Αν βγει πολύ σφικτή μπορούμε να ρίξουμε λίγο ακόμα γάλα.
  • Στην συνέχεια την πατάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο.

Την στρώνουμε σε ένα ταψί (διαμέτρου 30 εκ.) ειδικό για πίτσες.

Για την γέμιση

  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο βούτυρο, ρίχνουμε και ανακατεύουμε: τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, την κέτσαπ και τη μουστάρδα.
  • Απλώνουμε το παραπάνω μείγμα στην επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί (αφήνοντας το μισό από την παραπάνω ποσότητα).
  • Αραδιάζουμε επάνω τα λουκάνικα κομμένα σε μικρές ροδελίτσες και τα όγδοα της ντομάτας και βάζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Τέλος αφήνουμε την πίτσα μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτάκια περίπου. Μόλις ψηθεί καλά και ροδίσουν οι άκρες, την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.

ΣΧΟΛΙΑ