Σούπα ντομάτας με γεμιστά ντοματίνια με μπακαλιάρο

λαφρύ πιάτο πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη D

Υλικά

Για τη σούπα

  • 400γρ. ντοματίνια
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 100ml κρασί Σάμου, γλυκό
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα βασιλικού φρέσκου
  • αλάτι, πιπέρι

Για τον μπακαλιάρο

  • 300γρ. μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο, σε κομματάκια
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 16 ντοματίνια (όσο πιο μεγάλα γίνεται)
  • ανθούς βασιλικού

Διαδικασία

Για τη σούπα: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνει μια λεία σούπα. Βάζετε τη σούπα στο ψυγείο για να παγώσει και να βγουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα από τα υλικά.

Για τον μπακαλιάρο: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, έτσι ώστε ο μπακαλιάρος να είναι καλυμμένος με το λαδολέμονο, σκεπάζετε και φυλάτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αν χρειαστεί, βάζετε επιπλέον υγρά για να σκεπαστεί.

Βγάζετε το μπακαλιάρο από τα υγρά, τον κόβετε με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια και τον κρατάτε στην άκρη. Κόβετε και καθαρίζετε τα ντοματίνια όπως τα γεμιστά, γεμίζετε με τον μπακαλιάρο και κλείνετε με το καπάκι τους.

Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, τοποθετείτε 3-4 ντοματίνια, σκορπάτε ανθούς βασιλικού και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ