Σοκολατένιο κέικ με ταχίνι χωρίς αυγά

Μια επιλογή για σπιτικό κολατσιό του παιδιού στο σχολείο

Υλικά

  • 1 κούπα ταχίνι με κακάο
  • 1 κούπα ζάχαρη (βάλε περισσότερη αν το θες πιο γλυκό)
  • 1 ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 1 κ γλ κανέλα
  • 2 ½ – 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1/2 φακελάκι baking powder

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτω το ταχίνι με κακάο με την ζάχαρη και χτυπώ για δύο λεπτά περίπου ν’ αφρατέψουν.
Στην συνέχεια προσθέτω το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
Συνεχίζω για λίγο ακόμη το ανακάτεμα και σταματώ το μίξερ.

  • Προσθέτω εναλλάξ και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking κι ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνω το μείγμα του κέικ σε μια καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 με 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.

Μόλις είναι έτοιμο το αφήνω να ξεκουραστεί για ένα πεντάλεπτο και στη συνέχεια το βγάζω από την φόρμα και το τοποθετώ σε μια σχαρίτσα για να κρυώσει.

Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και το σερβίρω.

ΣΧΟΛΙΑ