Σαλάτα με κριθαράκι και ψητό μήλο

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Υλικά:

  • 1 φλιτζ. κριθάρι
  • 2 1/2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
  • 1/4 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλιτζ φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • 1/2 μήλο κομμένο σε φέτες
  • 1/2 πράσινο μήλο κομμένο σε φέτες για τη βινεγκρέτ
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός μήλου
  • 2 κ.σ. + 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μεσαία κατσαρόλα ζέστανε το κριθάρι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.Πρόσθεσε το ζωμό και μόλις πάρει βράση σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Στράγγιξέ το και ανακάτεψέ το σε σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Σε μπολ χτύπησε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
  • Περίχυσε το κριθάρι και ανακάτεψε καλά. Σερβίρισε αμέσως ή διατήτηρησε τη σαλάτα στο ψυγείο.

ΣΧΟΛΙΑ