Ρολά ομελέτας με τυρί

Οδηγίες εκτέλεσης

Υλικά για 4 άτομα

Για την ομελέτα

  •  4 αβγά
  • μια μικρή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 250 γραμμάρια ρικότα

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε τα αβγά με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατεύετε το μαϊντανό, το σχοινόπρασο και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με βαριά βάση σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι.
  • Όταν το λάδι ζεστάνει, προσθέστε μια κουταλιά (περίπου το ένα τρίτο) του μείγματος αυγών και κουνήστε το τηγάνι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Μειώστε τη φωτιά και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε την ομελέτα από την ανάποδη συνεχίζοντας το ψήσιμο.
  • Αφαιρείτε την ομελέτα από το τηγάνι και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα αβγών.

Για τη γέμιση

  • Ανακατέψτε τη ρικότα με μαϊντανό και λίγο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από κάθε ομελέτα και ρολάρετε με το χέρι σας.
  • Βάζετε για λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα και μετά κόβετε σε μπουκιές.

ΣΧΟΛΙΑ