Πεντανόστιμη πεσκανδρίτσα

Με σέλινο

Υλικά

  • 1 μισή κιλό πεσκανδρίτσα
  • Μισό κιλό σέλινο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. χυμό λεμονιού
  • 2 κρεμμύδια, μεγάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Κόκκους πιπεριού

Εκτέλεση

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.

Αφού βράσουν, τα βάζουμε στραγγισμένα μέσα σ’ ένα πυρέξ.

  • Στο ίδιο ζουμί που έβρασαν τα κρεμμύδια, βάζουμε να βράσουν τα σέλινα.
  • Στην συνέχεια, τα βγάζουμε κι αυτά στραγγισμένα και τα τοποθετούμε στο πυρέξ, πάνω από τα κρεμμύδια.
  • Στο ίδιο ζουμί, βάζουμε να βράσει η πεσκανδρίτσα.
  • Θέλει περίπου 20 λεπτά βράσιμο.
  • Αφού βράσει το ψάρι, το τοποθετούμε μέσα σε μια πιατέλα.

Τέλος σ’ ένα πιάτο, βάζουμε τον κρόκο του αυγού, το λεμόνι και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε, να γίνουν αυγολέμονο.

Περιχύνουμε μ’ αυτό, το ψάρι.

ΣΧΟΛΙΑ