Πατάτες αλά κρεμ!

Νόστιμη συνταγή

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 γάλα
  • αλάτι
  • τριμμένα τυριά διάφορα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Καθάρισε και πλύνε τις πατάτες καλά. Κόψε τες σε τέταρτα και βάλε τες σε χύτρα με νερό και λίγο αλάτι.
  • Βράσε τες για περίπου 15 λεπτά.
  • Θέλεις να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται εντελώς.
  • Μόλις είναι έτοιμες, περίμενε λίγο να κρυώσουν και στο μεταξύ ετοίμασε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Σε βαθύ τηγάνι λιώσε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει πρόσθεσε τις πατάτες, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και λίγο πιπέρι.

Σκέπασε το τηγάνι και άφησε τες να βράσουν για 3 λεπτά. Έπειτα απόσυρε από την φωτιά.

Βάλε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και ετοίμασε το τριμμένο τυρί.

Για την ευκολία σου, υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ διάφορες συσκευασίες με πολλά τυριά μέσα.

  • Διάλεξε αυτά που σου αρέσουν περισσότερο και ρίξε τα τυριά πάνω από τις πατάτες.
  • Βάλε το στο φούρνο και περίμενε μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.

Μόλις είναι έτοιμο βγάλε το, πασπάλισε με μαϊντανό και βάλε το πυρέξ κατ’ ευθείαν στο τραπέζι!

Εάν θέλεις μπορείς μαζί με την κρέμα γάλακτος να προσθέσεις μανιτάρια και μπέικον να βράσουν όλα μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ