Πέστο γλυκοπατάτας

Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. γλυκοπατάτες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 30 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 35 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

  • Έπειτα, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στον αέρα.
  • Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες, τις αφαιρούμε από το φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ύστερα, ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, αδειάζουμε τη σάρκα τους στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μία σάλτσα.

Τέλος, σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ