Πένες με γαρίδες και κουρκουμά

Μοναδική γεύση!

Υλικά

  • Μισό πακέτο γαρίδες
  • Μισό πακέτο μακαρόνια πένες
  • 1 πρέζα αλάτι, χοντρό
  • 1 πρέζα πιπέρι, χοντρό
  • Κουρκουμά
  • Λίγο ούζο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αρχικά, βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
  • Παράλληλα, τσιγαρίζουμε τις γαρίδες σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο (στο χέρι) σκορδάκι.
  • Στη συνέχεια, τις σβήνουμε με ουζάκι.

Μέχρι να εξατμιστεί το ουζάκι, εμείς ρίχνουμε τις πένες στο νερό που κοχλάζει στην κατσαρόλα.

Παίρνουμε περίπου ένα ποτηράκι από το νερό βρασμού των ζυμαρικών και το προσθέτουμε στις γαρίδες που «σιγοτσουρουφλίζονται» στο τηγάνι…

  • Προσθέτουμε μία πρέζα χοντρό αλάτι, πιπέρι και τον κουρκουμά και αφήνουμε το τηγάνι στην φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το νεράκι των γαρίδων, σε μια ελαφριά λευκή σαλτσούλα.
  • Αφού βράσουν για 8 με 9 λεπτά, σουρώνουμε παράλληλα τις πένες και τις επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα τους.

Τέλος, μόλις γίνουν και οι γαριδούλες, τις προσθέτουμε και αυτές στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ