Ντολμαδάκια με κιμά

Υλικά για 6 άτομα

Σπιτική συνταγή που θα λατρέψετε
Υλικά για 6 άτομα

3⁄4 κιλού άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
1⁄4 κιλού αμπελόφυλλα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
1 ματσάκι άνηθος
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού του καφέ ρύζι γλασέ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δυόσμο, ανακατέψτε με τον κιμά και το ρύζι και αλατοπιπερώστε.
Παίρνετε ένα – ένα αμπελόφυλλο από την ανάποδη και βάζετε 1 κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και τυλίξτε το σε μακρόστενο ντολμαδάκι.
Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα.
Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά.
Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.
Σερβίρετε τα ντολμαδάκια κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτοντας χυμό λεμονιού.

ΣΧΟΛΙΑ