Μπιφτέκια με ταχίνι

Πιέστε με τον αντίχειρα σας στο κέντρο το κάθε μπιφτέκι

Συστατικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο,
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό,
  • 3 κουταλιές ταχίνι,
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • ½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο,
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 3 κουταλιές (κουκουνάρια) πινόλια,
  • 2 κουταλάκια κύμινο (αρτυσιά),
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξηρό (αλεσμένο),
  • 1 αβγό,
  • λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη,
  • αλάτι όσο θέλετε, 1 κουταλάκι πιπέρι.

Βήματα

  • Βάζετε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το ελαιόλαδο.
  • Φορέστε γάντια και ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά να αναμιχθούν καλά.
  • Παίρνετε ½ φλιτζάνι περίπου κιμά και πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια.
  • Θα φτιάξετε 10 μπιφτέκια.
  • Ανάβετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά.

Με ένα πινέλο απλώνετε ελαιόλαδο και στις δυο πλευρές των μπιφτεκιών.

Ψήνετε στη σχάρα για 14-15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά.

Σερβίρετε με ταχίνι.

ΣΧΟΛΙΑ